lördag, maj 09, 2009

Pickla Pils på Red Lion

Igår åt jag och Johan middag på Red Lion i Majorna, Göteborg. Fortfarande en trevlig pup med ett roligt ölsortiment över medel och riktigt bra mat. Tyvärr saknar jag den förre brittiska ägaren. Puben är inte lika härlig som innan han åkte tillbaks till de regniga öarna i väst.

Till middag blev det Red Lions hemlagade köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och syrad gurka. Smakade ljuvligt till det fasila priset av 109 kr. Maten fick sällskap av en Pickla Pils från Nynäshamn som passade perfekt till gräddsåsen och köttbullarna.



Pickla Pils
Tyvärr serverades ölen kallare än vad jag hade hoppats på. Låg nog på strax över 4°. Hade föredragit några grader varmare för att framhäva doft och smak. Doften var ganska liten med en tydlig maltighet, hö, humle och örter.

Smaken är mycket bättre än doften med en tydlig beska, gräs och en angenäm maltighet som ger ölen fyllighet.

Bättre: Pickla har en läskande kolsyra och slinker lätt ner utan att vara menlös. En klockren pilsner som kommer att svalka härligt framåt sommaren.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar