tisdag, juli 28, 2009

Intervju med Samuel Adams Jim Koch och Stockholm Beer

Såg just en riktigt bra intervju på Two Guys On Beer med Samuel Adams Jim Koch. Tycker att han är riktigt skön. Man brukar höra att Sam Adams (Boston Beer Company) visserligen är ett mikrobryggeri eller i alla fall ett craft brewery men att det trots allt är det största USA-ägda bryggeriet. Vad jag inte tänkt på är hur liten del de ändå har av marknaden i USA. Har för mig att Jim Koch sa att de har 0,8 procent av marknaden, ungefär lika mycket som Bud spiller vid paketeringen. Han gör jämförelsen: "My life's work is their industrial waste."



För övrigt såg jag en notis på Stockholm Beer and Whisky Festivals hemsida om att det kommer att hållas ett antal ölprovningar som verkar intressanta. De kommer att ledas av följande personer/bryggerier:

Menno Olivier - Bryggeri de Molen
Frank Muller - Riegeler
Tony Bowker - Goose Island
Någon - De Struise

Framförallt provningarna med de Molen, Goose Island och De Struise verkar riktigt intressanta. Det står att mer information om tider och priser kommer inom kort. Sidan uppdaterades 14/7 så det borde ju vara snart. Hoppas att de hålls när jag är där. Kommer att vara på mässan 17/9 och 26/9.

1 kommentar:

  1. Som vanligt ges det tillfälle att inte infinna sig på den där mässan med resten av drägget. Fattar inte att svenskarna ska ha sådant problem med att uppföra sig när de dricker. På de stora festivalerna i usa är det mycket mer folk men de dricker inte som galningar och för ett jävla liv. Creds till dem som kan uppföra sig när de dricker dvs de som har vett av att njuta av det de dricker.

    SvaraRadera