lördag, juli 18, 2009

GP förespråkar närproducerad öl - bra jobbat!

Thomaz Grehn på GP verkar vara på gott humör! Drar till med lite extra humor i sin artikel om vilka viner som passar till det grillade. Vi bjuds på två uttryck som jag inte har kopplat till GP tidigare:

Att ta i så plånboken gnisslar och köpa dyra, finstämda viner till sotig kycklingklubba på småblåsig altan känns ganska puckat. Nej, här är de lite kärva och billiga portugiserna ... (från GP.se)

Sedan säger han att han ska se vad slaktaren (som inte heter "von Lidl") har stoppat i påsen. Kul och jordnära. I slutet av artikeln gör han en god gärning. Till korven rekommenderar han en Ekholmen Ekologisk Ale. Funkar även till laxen och de grillade köttbitarna.

Detta funkar väl om man inte har bättre alternativ (jag hade kanske valt en Bedarö Bitter). Sedan föreslår han Dugges Avenyn Ale eller Oceanbryggeriet Indian Pale Ale, men att man då får ta sig till Mölndalsbro eller Gårda. Mer närproducerat. Jag gillar personligen att dricka lite mörkare till grillat, särskilt om man ska grilla sig lite hamburgare, Dugges Bältesspännaren Robust Porter är en finfin öl till det enligt mig.

Bra jobbat Thomaz, att du lyfter fram ölet och närproducerade varor som inte bara alternativ utan som bra val i sig.

Daniel

0 kommentarer:

Skicka en kommentar