torsdag, juli 23, 2009

Fler höstnyheter (uppdaterat)

[Haandbryggeriet längst ner uppdaterat med pris och en öl till]

Dempa har nosat fram nyheterna som kommer i oktober, vilka hamnar i det fasta sortimentet. Det är en ganska tråkig läsning, vilket tyvärr inte är någon överraskning. Önskar att några av alla de roliga tillfälliga nyheterna som Systembolaget lyckas hitta släpps in i det fasta sortimentet. Framförallt saknar jag någon bra lambic, IPA (utöver Torpedon som kommer) och (imperial) stout. Även tråkigt att inte fler svenska mikrobryggare kommer in. Vore toppen med en IPA eller APA från Dugges och en porter från Oceanbryggeriet.

De ölen jag kommer att köpa mer än en gång är:
Brewdog 77 Lager Organic, 13,90 kr
Tycker om mycket från detta bryggeri som dock känns ganska ojämnt. Kul att Daniel fick rätt i sin förutsägelse. Blir förhoppningsvis ett bra bjudöl till folk som ännu inte blivit ölentusiaster.

Carnegie Starkporter, 15,90 kr (330 ml)
Denna klassiker släpps i en mindre kostym, vilket Bark på Ofiltrerat redan har skrivit om.

Sierra Nevada Torpedo Extra IPA, 24,90 kr
Trevligaste släppet. Lär bli husIPA tillsammans med Twisted Thistle och Ocean IPA som jag förhoppningsvis kommer att kunna hämta upp på bolaget i Gårda under en lång tid framöver. Står ett gäng i kylen just nu.

Slottskällans Red Ale, 17,70 kr
Intressant med en svensk röd ale. Det har jag aldrig testat förut. Får se om Slottskällan lyckas med stilen. Lär testa den på Stockholm Beer i september.

Twisted Thistle IPA, 15,50 kr
En trevlig om än inte särskilt spännande IPA. Framförallt priset gör att den kommer att köpas in ett antal gånger framöver.

Mer spännande nyheter kommer från Brills Marc som på Öl är gott, resor är kul berättar om tillfälliga nyheter från Haandbryggeriet vilka kommer i november:

Ardenne Blonde 43,90 kr
Dark Force 48,90 kr
Handbakk 52,90 kr <- norsk suröl!
Norwegian Wood 43,90 kr

0 kommentarer:

Skicka en kommentar