lördag, augusti 28, 2010

Lottdragning på Mikkeller Bar

När BrewDog släppte sin extremöl The End of History till försäljning såldes tre direkt till Danmark. Två köpte Mikkel Borg Bjergsø som driver Mikkeller, en köpte Drikkeriget, en fantastisk dansk ölimportör, vars ena partner är delägare i Ølbutikken och bror till Mikkel.

Ganska omgående efter köpet offentliggjordes att en av flaskorna skulle lottas ut på Mikkeller Bar den 26 augusti 2010. Varje öl som köptes mellan 1 och 26 augusti berättigade till en lott.

Klart jag slängde mig på nätet och bokade upp resa och boende. Man fick en lapp, stor som ett visitkort där man skrev namn, mejladress och telefonnummer. Jag gjorde detta tolv gånger. Tolv fantastiska öl till rimlig peng. Följer du Schnille på Facebook fick du liverapportering på dessa.

Som tur är var jag på Mikkeller Bar även den 25 augusti och fick tillfälle att träffa henne. Hon är riktigt mjuk och klorna var lite vassa.

Senare på kvällen öppnade James en flaska EOH som inte hade begåvats med djur och bjöd några lyckliga provsmakare på (bland annat jag och några ratebeerianer). Det var en riktig ynnest att få prova ölen, träffa några gamla vänner och träffa några nya. Särskilt kul att snacka öl med människor som är lika insnöade som jag. Det finns!

Under eftermiddagen hade några BrewDogfat kopplats på. Hardcore IPA [Schnille, RB], Punk IPA [RB], Mikkeller/BrewDog I Hardcore You [Schnille, RB], Mikkeller/BrewDog Devine Rebel Mortlach Reserve 2008 [Schnille, RB], BrewDog Abstrakt AB:03 [Schnille, RB], BrewDog RipTide [RB] och BrewDog Chaos Theory [RB].

Gick dragningen rätt till? Jo, det tycker jag. Döm själva! Jag klippte bort vinnarens efternamn: 0,5 sekunder. Annars uncut. Kul dragning av historian bakom BrewDog av James Watt också.





Läs fler siter om kvällen på Mikkeller Bar:

Beerticker.dk: Mikkeller Bar's BrewDog aften
Beerticker.dk: LIVE 27. august
BrewDog.com: BrewDog tasting at the Mikkeller Bar, Copenhagen

Och grattis Henning till Suzie.

Daniel @SchnilleDaniel / Schnille på Facebook

3 kommentarer:

  1. Great reporting of your time in CPH Daniel. Thanks for all the effort. Really fun to follow :)

    SvaraRadera
  2. Hej og tak for video. Jeg var der nemlig ikke selv. Men hentet Sussie fredag.

    Henning

    SvaraRadera
  3. Grattis Henning! Vi var många som var avundsjuka. Hoppas du ger henne ett gott hem!

    Daniel

    SvaraRadera