fredag, september 25, 2009

Gammal grinig gubbe + Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel

Imorgon bär det av igen. 06.42 åker vi. Smaka på den. Noll sex fytiotvå på lördag morgon. För att sätta det i perspektiv ska jag alltså gå upp klockan 04.30, duscha, äta frukost och dricka obscent mycket kaffe för att sätta mig på en buss som går 05.30 mot centralen. En halvtimme efter att krogarna på Avenyn har stängt sätter jag mig på bussen. Nä, det är inte friskt. (Gammal)

Jag och Carl har dragit ihop 20 pers (inkl oss själva) som ska dra upp och besöka SBWF sista dagen. Smart att dra dit lönelördag och sista dagen, men vad ska man göra. Jag har idag spenderat dagen med att kränga tågbiljetter. Det är bra rullning på dem! Jag köpte ju 26st för 95kr styck någon gång då SJs system ballade ur och vi är bara 20. Fantastiskt att jag istället för att bara kunna avboka dem är tvungen att sälja dem. Med förtjänst, men det är ju inte mer än rätt.

Jag var ju på mässan förra veckan och jag funderar nu på hur jag ska lägga upp lördagens besök. När jag ringde till arrangörerna i ett ärende rådde de mig att komma senare. Kanske vid 16. Ja just det. In kl 16 och ut kl 18 (enligt plan). 200kr. Bra värde. (Grinig)

Jag tänker ta med mig ett ISO glas att serveras öl i istället för kuporna man får. Jag gillar inte att det blir så mycket öl i glaset, jag är inte intresserad av att dricka mig full. Jag gillar också formen på mina glas bättre eftersom öppningen är mindre och jag då (tycker att jag) får mer koncentrerad arom. Också lättare (inbillar jag mig) att se färg och klarhet och så i ograverade och lite mindre glas. (Gubbe)


Det har varit en hel del arbete med resan för vi 20. Jag får ta mig en allvarlig funderare lite efter att vi kommit hem. Jag tror inte att det är värt arbetet vi lägger ner för att visa upp vad vi tycker är en grym ölmässa för hitintills någorlunda oinvigda utbytesstudenter. Det är uppförsbacke hela tiden. Inget moment får vi hjälp med, och ibland blir vi motarbetade. Nej, det ska till en rejäl morot om vi ska göra samma sak nästa år. Synd att bryta efter tre år, men det måste ju vara roligt också!


Men nu får jag rycka upp mig! Jag kommer nog ha jätteskoj och sen när vi går kommer jag vara jättenöjd med att vi går eftersom det kommer vara så mycket folk och trångt och varmt. Jag kommer ju överlag gå från att vara nöjd till att vara nöjd! Det måste ju vara bra! Jag tycker ju också att det är kul att det går så bra för projektet SBWF att de har sålt slut på (förköps-)biljetterna till lördagen. Skitkul! Bra ölkultur!

På kvällen ska vi käka på Pelikan, en restaurang Carl nosade upp. Husmanskost och så. Roligt. Vi tänker försöka droppa förbi Akkurat också, men det känns som att vi nooooog inte är ensamma där i så fall. Lönehelg + ölmässa. Ja, den matematiken var inte så klurig. Vandrarhemmet ligger i alla fall så till att vi tar oss förbi (typ) Akkurat på väg till där vi ska äta. Det är bra!

----

Igår var jag på Bishops Järntorget och intog en öl jag haft ett öga på ett tag nu. Äntligen! Den kändes inte så äckligt dyr som jag tyckt den vara tidigare. 175kr skulle de ha. Den var lite väl kall, men det går ju alltid att värma den. Svårare om man vill kyla ner sin öl.



Jag förde inga anteckningar utan tyckte att det var en trevlig balanserad öl. Den hade markerade choklad- och kaffetoner till sig. Sympatisk och kul att ha provat, men jag gör det nog inte igen för det priset. Den skulle komma på bolaget snart, då köper jag nog ett gäng och lägger undan några år.

Daniel

2 kommentarer:

  1. Nog är det bra för SBWF att de säljer slut på förköpet, men det är nog väldigt mycket företagsgrupper och liknande som åker dit för en företagsfest i annan miljö. Mer för festens skull än för den goda ölens skull alltså. Och ja, jag har fördomar :)

    SvaraRadera
  2. Undrar om vesslan verkligen vinner på lagring?

    SvaraRadera