onsdag, november 04, 2009

Systembolaget e-beställning & Stena Line och danska mikrobryggerier!

Du har tur om du bor i Malmö eller Uppsala. Systembolaget har öppnat och testar sin e-beställningstjänst för beställningssortimentet i just de två städerna.

Man klickar in på e-beställning på Systemets hemsida och kan botanisera i hela beställningssortimentet. Man bygger sin varukorg och kan hämta dem på sitt valda bolag (i Malmö eller Uppsala) som vanligt inom några dagar.

Mer info finns här och en ytterligare kommentar från Sydsvenskans bloggare Anders Fagerström!

--

Stena Line har hakat på öltrenden. Stena Line är för Västkusten lite vad Viking och Silja är för ostkusten men mer renodlat. Ett ställe att handla billig bira om man inte gör det någon annanstans. Nu har de hakat på mikroölstrenden och erbjuder ett Ö(l)luffarpaket, som passar väl in i deras satsning på Danmark som njutomlands. Säkert samma PR-kille som kom på namnen

Ölpasset kostar 69kr och köps tydligen ombord på färjan. När du kommer i land i Danmark får du sen provsmakningar och/eller rabatter på några danska bryggerier, nämligen:

Skagen Bryghus, Skagen
Jerrys Restaurant & Bryghus, Frederikshavn
Bryghuset Vendia, Hjørring
Løkken Bryghus, Løkken
Søgaards Bryghus, Aalborg
Nibe Bryghus, Nibe
Ølleriet Håndgjow, Hurup Thy
Raasted Bryghus, Randers
Randers Bryghus, Randers
Djurs Bryghus, Grenå
Aarhus Bryghus, Aarhus

Mer info om paketet och bryggerierna!

Kul idé och hyggligt pris tycker jag. Bra initiativ! Nu gäller till 31 maj 2010 [jag kommer inte ha särskilt mycket tid hela nästa år] så det blir inte aktuellt för min del, köper ni passet, ni som ändå ska åka över till Danmark?

--

Som sista bonusnyhet för dagen nämner jag också att Oceanbryggeriet Eko Pale Ale och Göteborgsporter gör IPAn sällskap på Systembolaget Gårda i Fokushuset!

Daniel

2 kommentarer:

  1. Tråkigt dock att det fortfarande krävs att man beställer hela kolli...

    SvaraRadera
  2. Ja skulle dom ta bort kolli-kravet så skulle den här funktionen bli betydligt intressantare. Alternativt om dom la in en sökfunktion där man kunde välja bort dessa öl.

    SvaraRadera