lördag, oktober 17, 2009

Rick, Dempa & Anthony / Drakens Ångbryggeri Godzilla

Carl fick tag på en flaska Godzilla från Dempa. [1], [2], [3]. Den är bryggd på Drakens Ångbryggeri.

Vi tog och provade den efter en trevlig, lyxig och avancerad middag bestående av pizza.


Utseende: Grumlig, mörkt något mellan ljust brun och mörkt orange färg. Skummet är lätt off-white och ganska tätt. Den bildar strax en tunn hinna över vätskan. Ingen synlig kolsyrning, kanske för att den är hyggligt ogenomtränglig.

Arom: Citronskal, det vita i dito skal plus vanlig grapeskal. Överkursen säger att det finns en del Mariekex i aromen också. En tydlig syrlighet som balanseras mot en maltig sötma.

Smak: En genomträngande alkoholkaraktär, nästan som att dricka vodka det allra första. Rejäl beska, smak av grape. Spritigheten dominerar totalt.

Munkänsla: Tät kolsyra, hyggligt fyllig kropp som dock lättas av alkoholigheten, resultatet blir lite lätt kropp.

Betyget blir Köpvärd.

Det är ju alltid lätt att sitta och tycka när man inte gjort den själv men jag vet att jag uppskattar att folk är ärliga med mig när jag har bryggt en öl. Det hjälper mig att förbättra mig.

Doften har en del trevliga drag. Jag tycker att humlearomen är väl svag, trots 6,7g/L torrhumling. Kanske för att den låg och flöt på toppen, eller provar vi den för sent?

Kroppen är lite tunn tycker jag, för stilen. Jag hade nog funderat på att köra en annan jäst än US-05 som kan jäsa ut till en ganska torr öl, vilket nog har en del samband med spritigheten vi upplever. Beskan ligger väl i vårt tycke ganska rätt, men det hade varit kul med mer smak och arom!

Tack dempa för biran, skicka gärna fler till oss som vi kan såga :p så skickar jag till dig som du kan såga!

Daniel

2 kommentarer:

  1. Nä nu ..


    har jag inget att tillägga.. det är ju precis som ni skriver. drack lite igår och den har inte direkt blivit bättre. spritig å inte mkt till arom trots torrhumlingen, undrar om det var för att "strumporna" låg och flöt istället för nere på botten? ja kanske..

    SvaraRadera
  2. Bör man dricka nu eller vänta? Vad har tendensen varit?
    Tror inte att de spelar någon större roll om strumporna flyter eller har sjunkit, har inte att göra med hur pass mycket humle som sugits ut av vörten.

    SvaraRadera