lördag, september 05, 2009

Nyheter på Fish n Beer och Delirium i konkurs

Planen är att spara för att ha råd med den galet bra ölvintern på Systembolaget. November och december blir ju helt underbara, och med det tyvärr ganska dyra.

Nyheter på Fish n Beer

När nyhetsbrevet från min favoritölaffär i Köpenhamn, Fish n Beer, nu dimper ner i inboxen börjar jag fundera på om det inte är dags för en vallfärd. De har nämligen fått in följande godsaker:

Founders Cerise
Founders Curmudgeon Old Ale
Founders Dirty Bastard Scotch Ale
Founders Double Trouble IPA

Southern Tier Creme Brulee Stout

Hoppin Frog Barrel Aged BORIS The Crusher
Hoppin Frog BORIS The Crusher
Hoppin Frog Mean Manalishi
Hoppin Frog Outta Kilter Wee Heavy Scotch Red Ale
Hoppin Frog Wild Frog Wheat Ale

Mikkeller Drink Your Sorrows Away - Tror jag att de manar. Står "Mikkellers Desing øl pakket i guldpose"

Nøgne Ø Barley Wine - menar de Nøgne Ø Sunturnbrew?

Jag vill ha hela raddan från Founders, efterrätten från Southern Tier, fatlagrad BORIS och om priset inte är helt orimligt Mikkeller i guldpåse.

Delirium i konkurs

I senaste nyhetsbrevet från The Rover framgår att köpet av Delirium Café drar ut på tiden. Nuvarande ägarna har nämligen gått i konkurs. Vi får hoppas att köpet av konkursboet går snabbt och smidigt. Det kommer att bli riktigt intressanta att se vad The Rover lyckas göra med Ölrepubliken.

[Uppdatering 11/9]
GöteborgsPosten kompletterar med lite siffror. Skuldsaldo: 254.000kr i restförda skatter och 926.000kr till enskilda näringsidkare, bland annat 370.000 till hyresvärden. Snyggt.

7 kommentarer:

  1. Bra nyheter, dock har de flesta redan funnits ett litet tag på ölbutikken som är en klart bättre butik än Fish n Beer =)

    SvaraRadera
  2. Håller med Niggze om at ölbutikken är riktigt bra. har aldrig varit på fish n beer, det verkade så krångligt å ta sig dit. Founders Double Trouble var för övrigt väldigt god och kändes rätt färsk men det var inte den aggresivaste DIPAN i någon mening...

    SvaraRadera
  3. Det är en bit till Fish n beer men det går en buss som stannar ungefär 100 meter ifrån affären som avgår från tivoli. Tror det är 4an nånting är ej säker, med den tar det bara typ 7-10 mins att ta sig till fish n beer som trots allt är värt att besöka iallafall 1-2 gånger!

    SvaraRadera
  4. Ölbutikken är klart bättre på riktigt ovanliga öl.

    Fish n Beer är däremot billigare, även utan rabatten på 10% till svenska ölentusiaster. De har dessutom ett bredare sortiment och bättre öppettider.

    Självklart behöver man inte välja. Men gå till Fish n Beer först. Sen köper man det man inte hittade på Ölbutikken.

    SvaraRadera
  5. Det är nog Nøgne Ø Andhrimnir Barley Wine. Den kom precis in på Ölbutikken.

    På tal om priset för en fatlagrad BORIS kostar den 126 danska på Ölbutikken.

    SvaraRadera
  6. Oj, det var visst Drink Your Sorrows Away som du undrade priset på. Den kostar 75 danska på samma butik som jag nämner ovan.

    SvaraRadera
  7. Fatlagrad BORIS är grym och det känns minst sagt underbart att ha ett par flaskor i källaren! Rätt fantastiskt vilka öl de/han lyckas få hit!

    SvaraRadera