söndag, november 14, 2010

Schnille testar julöl! VIDEO!

Då har vi haft möjlighet att prova sexton av de 43 julöl som släpps imorgon, 15 november 2010! Vi körde en video. Kul tycker vi!



Textrecensioner:
Julöl - Lager
Julöl - till julbordet
Julöl - till efter julbordet

GPs Thomaz Gren gör en klarsynt provning av alla julölen.

[HD]

Daniel

10 kommentarer:

  1. Jag trodde ni skulle prova er igenom hela sortimentet! :) Bra urval, dock. Ser fram emot en färsk Solstice i år igen.

    SvaraRadera
  2. Dricker en Mohawk Blizzard just nu men den saknar helt kolsyra. Pös inte det minsta när jag tog av kapsylen.. Hur var er? Misstänker att den inte skall vara så utan att jag har fått en defekt flaska.

    Är det någon annan som råkat ut för samma sak? Min inköptes på Hansacompagniet i Malmö.

    SvaraRadera
  3. Vår Blizzard hade kolsyra och skum vid öppning!

    Daniel

    SvaraRadera
  4. Det låter som att jag får ta med den tillbaka imorn när jag ändå ska dit och komplettera.

    hoppas bara att mina andra exemplar av den inte lider av samma åkomma...

    SvaraRadera
  5. Hannes: Flaska nummer två pyser inte alls och har mycket begränsad skum. Dock är det kolsyra i vätskan och den smakar likadant.

    Skillnaden är att öl nr två är kylskåpstemperatur, nummer ett var varmare, kanske 12°C. Viken temperatur hade du på din?

    Daniel

    SvaraRadera
  6. Min var nog mellan 12 och 15 grader skulle jag gissa, definitivt inte kylskåpskall.

    Jag fick en ny på Hansa idag, får se hur den beter sig när jag öppnar den. Det får man ändå säga att det är bra service på systemet, att de inte knölar när man reklamerar en flaska!

    Det verkar vara lite delade meningar om Blizzard, tokgod här och värdelös hos Anders And. Själv tyckte jag att det fanns potential, trots avsaknaden av kolsyra..

    SvaraRadera
  7. Hannes: Lycka till med den andra flaskan. Det är trevligt att det är så lätt att reklamera flaskor.

    På den nivån som vi tittar på öl hamnar vi oftast inte i absoluta skalor av gott eller inte. Det handlar om smak. Vi gillade ölen för att vi gillar sådan öl. Anders And varken kan eller vill jag tala för, det gör han bäst själv.

    Däremot vill jag gärna jämföra med amerikanska barley wine. Jag personligen älskar dem färska och tenderar att ge högre betyg till dem än äldre (=lagrade?) medan andra tycker tvärtom och betygsätter därefter.

    Vi säger inte att vi är källan till all smak vad det gäller öl, vi berättar vad vi tycker. Andra tycker olika och det förstår vi. Smaken är som baken. Jag tycker personligen att likatyckandet hör hemma i de "stora medierna" som i år tyckte att Eriksberg Julöl var riktigt bra. Jag är tveksam inför detta.

    Vi presenterar vår personliga, mycket nördiga, vinkel på den öl vi provar. Vi välkomnar andra att göra detsamma. Det kanske inte är något fel på ölen du provade, du kanske bara inte gillar den?

    Hör av dig när du provat flaska nr 2!

    Daniel

    SvaraRadera
  8. Självklart är smaken olika... Jag menade mer att det faktum att det råder så delade meningar kring Blizzard kan vara en indikation på att vissa flaskor varit defekta... I regel tokgillar jag denna typ av öl också och hoppas att de flaskor jag har kvar kommer smaka bättre.

    SvaraRadera
  9. Gillade inte blizzard alls, för mycket barley wine istället för imperial porter i smaken.

    SvaraRadera
  10. Jag delar din smak här Daniel. Jag blev tom riktigt förvånad att Blizzarden var så pass god. Och Solstice D'hiver är också den en pärla. Är det någon mer än jag som tänker på dom där rosa gladpacksförpackade brända mandlarna som man brukar kunna köpa på marknader?

    SvaraRadera