lördag, september 18, 2010

Oktoberfest! Schnille macht video!

Idag, 18 september 2010 börjar oktoberfest och håller på till den 4 oktober. Extra länge i år då man firar 200 år sedan starten, men det är "bara" 177e oktoberfest i ordningen. Man har tvingats skippa några år på grund av krig, kolera och två år på grund av inflation.

Vi har tagit tillfället i akt på Schnille och Schmak och provat några oktoberfestöl. Det är inte riktigt det vi pysslar med, men så pass många människor runt om på jorden som vet vad oktoberfest är, så pass många som faktiskt besöker München och firar det, och det faktum att vi har en något blåvitrutig bakgrund på vår logotype förpliktigar.

Jag föreslår att ni lyssnar på lite ompa ompa på Spotify! Vi hade inget tält och förbannade att de valt att lägga festivalen under en årstid då det sällan är tokigt bra väder. Hur tänkte de där?




Vi provar två svenska och tre tyska öl i oktoberfeststil, sedan en svensk svart oktoberöl Sigtuna Black October [Schnille, RB] (Bra) och avslutar med en amerikanare. Vad vet de egentligen om oktoberöl? Jämför man med våra tyska öl, inte så mycket men vi misstänker att av våra sju öl är Samuel Adams Octoberfest [RB] (Bättre) den öl som kommer närmast den ursprungliga Märzenstilen. Riktigt god och trevlig är den, och den får naturligtvis bästa betyget av ölen vi provar.

Helt underkänt ger vi, likt Bengt Frithiofsson, till Arboga Oktoberfest [RB] (Kass) medan de övriga får något högre: Inget särskilt: Falcon Oktoberfest [RB], Spaten Oktoberfestbier [RB], Löwenbräu Oktoberfestbier [RB] och Hofbräu München Oktoberfestbier [RB].

För lite mer läsning har den annars så träffsäkra Ulrica på DN skrivit upp Arboga på ett sätt den inte förtjänar. Även SvD är inne och rör om lite.

Daniel @SchnilleDaniel / Schnille på Facebook

2 kommentarer:

  1. Mycket bra video grabbar. Kanske ska köpa lite oktoberfest-öl bara för att liksom...

    SvaraRadera
  2. Kanske till och med inspirerar till att brygga en ur-Märzen?

    Daniel

    SvaraRadera