fredag, mars 05, 2010

Sink the Bismarck!

Den just nu starkaste ölen i världen är Sink the Bismarck! av BrewDog. Ett holländskt bryggeri, Brouwerij het Koelschip annonserade en dryck på 45% (OBILIX), som de sedermera tagit tillbaka som starkaste öl. Det är inte en öl utan vi kallar det en grogg! De har blandat en 13% öl (Bierexplosie) med whisky. Kolla diskussionen på Ratebeer för djupare diskussion, där diskuteras även huruvida öl som förstärkts med socker och dylikt för att höja alkoholen faktiskt är öl, ganska intressant. Det pågick även en diskussion kring Sink the Bismarck!, huruvida den inte var lätt förstärkt då den legat på whiskyfat innan frysdestilleringen och därmed "fyllts ut" med den lilla mängden överbliven sprit i fatet.




Det finns en del åsikter om namnet, de finns väl summerade i text och kommentarer hos Melissa Cole. Vi nä♦mner det för att diskussionen pågår, jag personligen tycker att det är ölen som är i fokus. Vad som nog har hänt är att BrewDog har sänkt volymen på marknadsföringen ganska markant efter att diskussionen blossat upp. De kallar ölen kort och gott för Sink!



AB

Daniel

6 kommentarer:

  1. Well done guys. You all looked completely frozen! Probably just as well STB had so much booze in it. I'll be trying a bottle when I go over to the brewery next month. To be honest I'm a little nervous......

    SvaraRadera
  2. Härlig recension! Kul att se en så ovanlig öl provas och inte bara läsa om den i en vanlig textrecension på någon random hemsida! ;)

    Det är gött! ;)

    SvaraRadera
  3. Riktigt kul med videorecension av den här typen av öl, det ger en lite mer nyanserad bild än betygen på ratebeer där folk först fyllnat till på ölen ;) Hoppas verkligen att den går att få tag på i Köpenhamn i Maj då jag inte har lust att lägga 40 pund på frakt såhär kort efter mitt pingvinköp...

    SvaraRadera
  4. Vi har blivit lovade en flaska till Dahlberg skall bli kul att prova. Snygg recension!!!

    SvaraRadera
  5. Har för mig jag hört det är en massa amarillo i denna, och inte alla humlesorter på C som er kompis namedroppar ;)

    SvaraRadera