tisdag, mars 02, 2010

Onsdag 3/3 går i fatlagringens tecken!

Under onsdagen kommer vi att ha lite roligt, det blir en dag fylld av fatlagrade öl. Dagen börjar med en kvadruppel-IPA som är frysdestillerad fyra gånger. Alkoholhalten har då hamnat på rekordnivå. I sedvanlig ordning filmar vi provningen under varumärket (nåjå) NollKommaFem.tv. Resultatet publicerar vi på bloggen, förhoppningsvis under torsdagen.



Efter detta mödosamma moment ska vi på provning på Bishops Arms Järntorget. Jonas från Brill presenterar sex olika öl, fatlagrade på olika trä. Det ska bli mycket intressant att prova, samt att snacka lite med med Jonas. Sist vi träffade honom var på SBWF09.

Daniel

3 kommentarer:

  1. Kom precis hem från en provning på Bishops Arms i Borås om humlens betydelse i öl, med just nämnda Jonas från brill co. Bara massa olika mikeller öl, 7 olika singel-hop ipor, draft beer, not just another wit, vanliga beer geak breakfast och speyside lagrade varianten samt "black". Var en riktigt rolig och lärorik provning där både humlepellets och humlekottar stod i små skålar på bordet.

    SvaraRadera
  2. Looking forward to seeing what you guys make of Sink the Bismarck :)

    SvaraRadera
  3. Vacker öl! Blir kul att se resultatet av er prövning.

    Jag visste inte att det fanns prövningar på Bishops Arms; bra att veta inför framtida ölkvällar!

    SvaraRadera