lördag, maj 30, 2009

Beer Here Fat Cat

När jag och Daniel var i Köpenhamn häromdan passade vi på att besöka puben Ørsted Ølbar & Café som vi hade blivit tipsade om. Tyvärr serverade de ingen mat. Detta vägdes dock upp med råge av det trevliga ölutbudet. Puben hade en härlig nivå av sunk med en ljusslinga under bardisken, lite flagnad färg på väggarna och nötta skinnfåtöljer. Väggen bakom baren var täckt med roliga ölflaskor. På väggen satt även griffeltavlor med handskrivna ölmenyer. Till utbudet hörde ett stort antal fatöl med inte helt oväntat övervägande danska öl. Rekommenderas starkt! Jag fastnade direkt för en Fat Cat Red Ale från Beer Here.


Beer Here Fat Cat
Ölen doftar riktigt riktigt trevligt. Tropisk juice, humlekottar, grape, vingummi, aprikos, krusbär och lite jäst. En del bakomliggande maltdoft.

Smaken är riktigt rolig den med. Upplevelsen påminner om Monks Cafés Hallonporter som jag drack på Stockholm Beer förra året där en smakupplevelse efter ett tag byts ut mot något helt annat. Först känner man en härlig frisk humlebeska med gräs, örter och lite tvål. Sen sjunker humlen undan för att helt bytas ut mot friska fruktiga smaker av svarta vingummin, enbärsdryck, ananasjuice och aprikos.

Kroppen är medelfyllig med en läskande kolsyra.

Tokgod: Det här är en öl som gör att man efter varje avslutad klunk suktar efter mer. En härlig blandning mellan humle och fruktjuice. Kommer att sitta perfekt ute på balkongen en varm sommarkväll när jag känner mig värd en belöning.

Den här är utan tvekan värd en resa för att inhandla.

2 kommentarer:

  1. Har hört mycket gott om denna. Tyvärr är den slut på ölbutikken men ska försöka leta upp några flaskor vid nästa Köpenhamnbesök.

    SvaraRadera
  2. De hade ganska många flaskor på Fish n Beer. Bör finnas några kvar till dig med såvida du inte väntar allt för länge.

    SvaraRadera