tisdag, juni 14, 2011

Inköpslista Systembolaget 15 juni 2011

Denna gång blir det dyrt att besöka Systembolaget. Dyrare än vanligt. Nu den 15 juni 2011 kommer några fantastiska öl, och vi på Schnille vill naturligtvis hjälpa dig att hitta rätt i öldjungeln när ölnyheterna duggar tätt. Passa på att använda skatteåterbäringen, för om du vill ha en flaska av varje (det är sex öl som släpps) kommer det kosta dig 907,70kr.Ölsläppet denna gång kommer endast till Systembolagets tre vinkällarbutiker: Nordstan i Göteborg, Hansacompagniet i Malmö och Regeringsgatan i Stockholm. Som vanligt klickar du på artikelnumret för att komma till Systembolagets sida om drycken, RB tar dig till RateBeers sida.

Inköpslista Systembolaget 15 juni 2011


11176 [125,00kr; 375ml] BrewDog Abstrakt AB:06 [RB]
11732 [115,90kr; 375ml] Amager Colocoff [RB]
11710 [178,90kr; 750ml] Uinita Crooked Line Cockeyed Cooper Barley Wine [RB]
14000 [149,00kr; 750ml] Drie Fonteinen Doesjel [RB]
11714 [179,90kr; 750ml] Uinita Crooked Line Labyrinth Black Ale [RB]
1541   [159,00kr; 375ml] Lost Abbey The Angel's Share Brandy Barrel Aged [RB]

För mig blir det att plocka upp allt utom de två ölen från Uinita. Anledningen är enkel. Jag tycker att det är något dyrt, men främst är jag inte jätteintresserad av att köpa apstark öl i 75cl flaska. Det är för mycket. Abstrakt AB:06 ser jag fram mot, en massivhumlad svart massiv-IPA. Kul! Amager Colocoff låter skoj, det är en russian imperial coffeeporter som lagrats på fat från Colorado. Drie Fonteinen Doesjel måste jag köpa, lambic lambic lambic är resonemanget bakom. Mycket genomtänkt. Lost Abbey verkar jag ha börjat samla på, så jag får fortsätta med det.

Vad blir det för er att köpa? Ryker hela skatteåterbäringen eller ska ni köpa sill för pengarna?

Daniel

14 kommentarer:

 1. Tror jag nöjer mig med Abstrakten - "massivhumlad svart massiv-IPA" låter mycket lockande!

  SvaraRadera
 2. Det blir en av varje av Uinta, men ingenting mer. Fast är det någon som vet årgången på Angels Share som släpps?

  SvaraRadera
 3. Får se om jag får ngt Men först på listan står Drie Fontainen sedan labyrinthen . Skulle vilja ha en lost abbey men det gör ont i plånboken

  SvaraRadera
 4. Ja detta kan bli dyrt. :-) BrewDogs Abstrakt låter iofs intressant. Driver en miniatyr till ölblogg själv, kolla in tobiasgoth.se/99bottles om ni vill. @Daniel, hoppas det är Ok att posta länkar till egen/annan blogg?

  SvaraRadera
 5. Tobias: vår policy tills vidare är att vi tillåter nästan allt. Det vi inte tillåter beslutar vi efter hand. Klart du ska länka till din blogg.

  Daniel

  SvaraRadera
 6. Testade en flaska Abstrakt 06 i Edinburgh förra veckan och den var mycket bra. Dock slipper jag jaga den nu, då jag tog med mig en flaska hem också.

  En Drie Fonteinen kan det bli om man inte behöver jaga dem, då jag inte hinner dit förrän på torsdag. Uinita-ölen är intressanta, men som sagt, känns väldigt dyrt...

  SvaraRadera
 7. Både Colocoff och AB:06 är riktigt goda, men för att spara på slantarna skippar jag nog dem. Precis som Stouter satsar jag på Uinta + Angels Share som om man jämför systembolagets angivna alkoholhalt med ratebeers info bör vara från 2008.

  SvaraRadera
 8. Ska abstrakten drickas färsk precis som ipor bör göras, eller är den så "tung" så den vinner något på lagring?

  SvaraRadera
 9. Var alla Doesjel felmärkta? Blev lite fundersam när det stod 37,5cl men flaskan var lite väl stor för det. Kanske borde passa på att köpa upp alla om systemet skickar tillbaks dom!

  SvaraRadera
 10. Jahapp. Uppstod det några komplikationer och/eller meningsskiljaktigheter i kön på morgonen, eller var det lugna gatan?

  SvaraRadera
 11. Min Doesjel var också felmärkt. Det var mycket lugnt och civiliserat. Gott om flaskor kvar.

  Daniel

  SvaraRadera
 12. Ja, ja detta inköp kunde ha sponsrat resan till cph - tickade av de mesta där // nisse666

  PS. bängar det totalt!

  SvaraRadera
 13. Systembolaget hade fel ang. alkoholhalten på Angels Share. Den rätta (iaf på Hansa) är 11.5% och 2010.

  SvaraRadera