tisdag, maj 31, 2011

Inköpslista Systembolaget 1 juni 2011

Tiden är återigen kommen att besöka Systembolaget och tömma plånböckerna. Så illa är det inte denna gång, det är inget som riktigt sticker iväg i pris. Ölen kommer till Systembolagets "ett trettiotal butiker"


Som vanligt kommer ni direkt till Systembolagets informationssida om varje vara om ni klickar på artikelnumret och till RateBeers användares omdömen om ni klickar på RB efter namnet på ölet.

Inköpslista Systembolaget 1 juni 2011


11169 [70,00kr; 750ml] St. Sylvestre Bière Nouvelle sur Lie [RB] [Schnille]
11174 [99,20kr; 4x330ml] BrewDog IPA is Dead [Schnille, RB(b), RB(c), RB(n), RB(s)]
11147 [109,00kr; 750ml] Brooklyn Sorachi Ace [RB]
11168 [64,90kr; 500ml] Evil Twin Soft Dookie [RB]
11508 [57,40kr; 375ml] Boon Kriek Mariage Parfait [RB]
1697 [45,50kr; 375ml] Oud Beersel Framboise [RB]
11585 [79,90kr; 650ml] Avery The Reverend [RB]


Systembolagets "ett trettiotal butiker" finns listade här [Länk]. Jag plockar nog på mig lite vad jag brukar ta. Jag gillade IPA is Dead, men vill prova den igen då jag inte är säker på hur färska mina flaskor var. Mikkellers brors öl Evil Twin Soft Dookie ska jag ta. Jag smakade på någon Evil Twin öl på Ølbutikken när jag var där och gillade den skarpt. Sen blir det både en, kanske fler, Mariage Parfait och Oud Beersel Framboise.

Jag är lite tveksam till att köpa en bomber av Averys öl. Hade den funnits på 33cl eller liknande hade jag köpt den. Bière Nouvelle har jag aldrig varit så förtjust i, så de 70kr sparar jag, samma med Brooklyns Sorachi Ace. Inte min grej.

Vad hittar ni på med dessa öl? Ska ni göra cuvéer av IPA is Dead? Är det ett tecken på västvärldens förfall att vi kan köpa öl på multipack på Systembolaget?

Daniel

10 kommentarer:

 1. Soft Dookie har fått fel länk. Den har Sorachi Ace länken till RB.

  SvaraRadera
 2. Efter vårens alla supersläpp ska jag försöka spara en krona eller två här. Med sommarens lambicsug lär det dock bli en flaska Oud Beersel och en Boon. Utöver det nöjer jag mig IPA is dead och möjligen en flaska Evil Twin..

  Multipack tycker jag är mycket trevligt, hoppas på mer av det!

  SvaraRadera
 3. Er Systembolaget åpent førstkommende torsdag, 2.juni?

  SvaraRadera
 4. kjempetorsken: Generellt stängt på torsdag 2 juni 2011 (Kristi Himmelfärd) och måndag 6 juni 2011 (Nationaldagen)

  Daniel.

  SvaraRadera
 5. Är St. Sylvestre Bière Nouvelle sur Lie eller sorachi ace något som blir bättre av lagring?

  SvaraRadera
 6. Sorachi Ace lär inte bli bättre av lagring, Sur Lie skulle kanske kunna funka.

  Jag köper ett pack död-IPA och några flaskor vardera av de bägge fruktlambicerna. Sorachi Ace hoppar jag då den på en studentbudget är alldeles för dyr för vad den levererar (och så har jag ju druckit den förut). De andra har jag nog inte riktigt bestämt mig om än.

  SvaraRadera
 7. @Anonym: Det där med huruvida en öl är lagringsbar är inte helt enkelt. Vad som händer kemiskt vid öllagring har Victor på Något att dricka skrivit en mycket intressant artikelserie om. Du hittar de tre artiklarna längst upp på den här sidan.

  Huruvida effekterna på ölen är något man uppskattar är högst subjektivt. Visserligen tycker jag att saison-öl har en intressant utveckling vid lagring. Samtidigt kommer Sorachi Ace-humlen att bli allt mindre framträdande vid lagring, varför jag likt Johan avråder från lagring av Brooklyns Saison.

  Bière Nouvelle tror jag däremot lämpar sig väl för lagring. Jag tycker att den påminner ganska mycket om en vetebock - en ölstil som jag tidigare har lagrat med gott resultat.

  SvaraRadera
 8. Jag skippar Bière Nouvelle och Avery, resten ska jag ha. Tyvärr för min stackars plånbok blir det nog mer än en av någon eller några sorter...

  SvaraRadera
 9. Hängde på låset vid 10 men blev utan IPA-is-dead ändå. Kände ytterligare en gång att ransonering borde införas även för de exklusiva ölsläppen, och inte bara för whisky och vin....
  Fick dock min lambik (men surölen är det än så länge sällan slagsmål om)

  SvaraRadera