onsdag, juni 22, 2011

Sveriges schmartaste tävling!

Nu är det snart midsommar och arbetets krav skingras. Schnille och Schmak på Facebook har exakt 444 följare. Roligt. Tecknet 4 (fyra) är också tydligen mycket likt det kinesiska tecknet för död. Låter inte trevligt. Tänk på det i midsommartrafiken!

Vi vet att våra läsare och följare är lite schmartare än gemene man, och kvinna naturligtvis. Därför kan vi ju inte bara ha vilken tävling som helst för att fira 444 följare. Vi behöver en schenialisk tävling.Det diskuteras mycket om gårdsförsäljning i Sverige. Lite om binge drinking i England (eller så säger i alla fall BrewDog). I Göteborgsposten berättar de om den omfattande alkoholsmugglingen. Vi står inför midsommar, då många i alkoholets rus kommer att göra dumma saker. Köra fulla, slåss, kräkas i buskage med mera. Alkohol kommer dock för de flesta av oss bringa glädje, en underbar smak och underbar samvaro under lättsamma former.

Alkohol är ett ämne som berör. Många personer och på lika många olika sätt. Tävlingen då? 

Sveriges schmartaste tävling


Vi förstår att de flesta som läser Schnille och Schmak är riktigt intresserade av öl. Ni, precis som vi, gillar kul öl och provar olika sorter. Öl är inte bara en dryck att berusa sig med, utan ett konstverk. Ett konstverk kan också vara provocerande, inspirerande och framkalla tankar och idéer.

Det finns mycket arbete kvar på ölupplysningsfronten, men vi vill gärna marschera först i ledet. Vi behöver er hjälp. Tävlingsfrågan blir därför:

Om du fick välja helt fritt, vilken öl skulle du skicka till vilken person, och varför?

Skicka ditt bidrag till daniel@schnille.se. Eller som kommentar till detta inlägg. Det är ju sommar och lite ledigt, så vi kan väl säga att vi vill ha ditt svar innan sjunde juli (7/7). Du behöver inte gilla oss på Facebook om du inte vill. Du behöver inte följa oss på Twitter. Det är inte därför vi skriver och inte därför vi kör denna tävling. Vi vill höra från dig! Skicka gärna med kontaktuppgifter!


Priset? Inom möjligheternas (och lagens) gräns så skickar vi den ölen till den personen. Det är den intelligentaste motiveringen som vinner, så 'öl x till mig för att jag vill ha' går bort. Det ska vara ett 'statement'.

Kanske läge att visa för en beslutsfattare att öl inte bara är berusningsdryck? Eller vill du servera en dryck i en viss förpackning? Genom en särskild återförsäljare? Eller har du en bättre idé?

Och GLAD MIDSOMMAR!

Daniel

5 kommentarer:

 1. Cigar City Humidor Series Jai Alai Cedar Aged India Pale Ale till min kompis Andreas för att han inte är så inne på roliga öl (men han uppskattar det när han får smaka på det). Men han älskar cigarrer och detta hade varit roligt att låta honom testa till en av hans cigarrer han har i sin humidor.

  SvaraRadera
 2. Jeg skulle gjerne ville sendt Sarah Palin en flaske Flying Dog Raging Bitch... Evt en flaske Arrogant Bastard fra Stone. Fuck it, kan jeg sende meg selv en flaske Alesmith Speedway Stout?

  SvaraRadera
 3. En Bigfoot till Ian Thorpe? :)

  SvaraRadera
 4. Cheap thrills till Andreas Carlgren, för att värdelös öl passar bra till värdelös politiker.

  SvaraRadera
 5. HAha! riktigt kul tävling, jag mailade ett bidrag.

  SvaraRadera