torsdag, augusti 05, 2010

Ölsnobb of the Blogg - Diskho Edition

Dags att plocka fram ytterligare en av ölen som inhandlades i måndags. Harviestoun Number of the Beast Metal Edition. Jag har inga höga förhoppningar egentligen,  det känns som att ölen kommer sälja mer på att den är någon slags hyllning till Iron Maiden. Deras låt Number of the Beast är ju grym, det säger jag inget om, men en öl? Jaja, den som orkar läsa vidare får se!

Jag ser i RateBeer att den ordinarie Harviestoun Number of the Beast [RB] är en ljus öl på 3,6%. Jag utgår då från att "Metal Edition" refererar till den högre alkoholhalten på 6,66%. Jag behöver nog inte säga att 666 anses vara odjurets tal enligt Bibeln.

Ni har säkert hört att roulette är djävulens spel. Om man adderar ihop samtliga siffror på hjulet (0 till 36) blir summan 666. Spooky. Jag tror att det är mer symboliskt med speldjävulen och så, men det är jag som tänker så. Jag bjuder på lite markerlek som pausunderhållning innan recensionen fortsätter. Roulettemarker som det slumpar sig.



Sådär, nu tillbaks till ölen! Jag tänkte prova ölen direkt efter att ha köpt den och slängde in den fort i frysen för att kyla. Kanske inte optimalt, men fort går det. Nu glömde jag ölen i frysen ett tag så den frös. Kanske har den då passerat Temperature of the Beast, -6,66°C. Trist. Kan hända att smak eller arom har påverkats av frysningen. Det är en brasklapp jag lämnar inför provningen.

Number of the Beast Metal Edition [RB]


Utseende: Helt klar ljusgul vätska. Vitt skum som lägger sig mycket fort. Små bubblor som stiger till ytan.

Arom: Liten arom. Lätt fruktig doft, fast mest luktar det blöt malt. Inte alls så starkt som det luktar när jag brygger, men det är samma doft.

Smak: Ganska liten smak. Lite vitpeppar. Lätt spritighet som inte är helt oangenäm då det faktiskt smakar något. Eftersmak av svag magsyra.

Munkänsla: Lätt kropp, små bubblor, lätt kolsyrning. Låg beska.

Kass: Nä usch vad trist. Smakar inget särskilt. Denna smakar mindre än de burkar med 2,8% folköl jag brukar köpa. Den kanske är godare om den inte fryser, men jag tänker inte spendera ytterligare 24,90kr av mina surt förvärvade pengar för att ta reda på det.

När jag funderade vilket omdöme jag ville ge denna öl behövde jag bara tänka på om jag ville dricka mer av ölen eller inte. Svaret var enkelt:



Ja, det är tanken att min hund (han heter Porter) ska symbolisera odjuret. Jag tänkte göra något skoj med honom och filma det men han sov så gott. Därför fick han vara bakgrund istället.

Daniel @SchnilleDaniel

9 kommentarer:

  1. Har du missat artikelnumret på den? 16666 :)

    SvaraRadera
  2. Skickade halva min flaska i slasken oxo. Fattar inte hur ett sådant respektabelt bryggeri kan släppa något.

    SvaraRadera
  3. Konstigt, jag drack en i förrgår och jag måste säga att jag tyckte den var helt ok. Tydliga citrus toner, kanske lite lätt i kroppen men bättre än vad jag förväntat mig.

    SvaraRadera
  4. Jag tyckte den var riktigt god.
    jävligt balanserad, kanske därför ni inte tyckte om den ;) skämt å sido
    Men vi har blivit lite amerikaniserade, är det inte full smakexplosion i munnen då är det inget att ha.

    SvaraRadera
  5. Seb: Det stämmer som du säger om smakexplosionen. Jag skriver om ölen utifrån mina värderingar och erfarenheter. Jag säger inte att alla kommer hälla ut den i vasken, utan att jag gör det.


    Värt att notera i sammanhanget är att jag gillar lite humligare öl. Exempelvis tyckte jag att Nils Oscar Harvest Ale var trevlig och balanserad, medan Bark på Ofiltrerat inte gillade den så mycket, med kommentaren "lite vass ... humleton."

    Jag ser inte att Bark har provat Number of the Beast Metal Edition än, men han gillar lite maltigare öl som jag förstår det. Det ska bli intressant att se vad han tycker om ölen.

    Jag är glad att du gillade Number of the Beast Metal Edition och hoppas att du väljer att dricka öl du tycker är goda. Det gör jag!

    Daniel

    SvaraRadera
  6. Skivan/låten heter THE Number of the Beast. Oerhört klantigt att döpa ölen fel på det viset. Säger väl det mesta om den, å andra sidan.

    SvaraRadera
  7. Har ni börjat med vaskning? :D

    http://www.dn.se/livsstil/livsstilsreportage/vaskning-ar-bratsens-provokation-1.1146872

    SvaraRadera
  8. Det MÅSTE ju finnas ett samband mellan att denna öl just släpptes och att Iron Maiden spelar i Stockholm på lördag.

    Här i Falun sålde den i alla fall slut snabbare än någon av de andra nyheterna (fast det kom nog lite färre av den också).

    SvaraRadera
  9. Shame about the beer but loved the review Daniel :)

    SvaraRadera