fredag, maj 13, 2011

Fyra svenska bryggerier till Ølfestival København 2011

Fyra svenska bryggerier, totalt 26 öl, kommer finnas representerade på ölmässan i Köpenhamn (eller Ølfestival København 2011 som de kallar mässan) den 26-28 maj 2011. De svenska bryggerier jag talar om är: Oppigårds, Dugges, Nils Oscar och Malmö Brygghus.

Hela listan på alla 26 öl har vi också!



Ölmässan i Köpenhamn


Ölmässan i Köpenhamn hålls, precis som förra året, i lokalen TAP1. Det utlovas över 700 öl från över 100 bryggerier. Det fungerar likt mässan i Stockholm, men ändå inte. Du betalar inträde (100DKK) och får ett glas. Det är markerat med 5 och 10cl. På SBWF är det 15 och 40(!)cl. Sen köper du poletter för 10DKK som berättigar till ett smakprov (5 eller 10cl beroende på ölet).

Du kan även köpa entrébiljett för 200DKK, och då ingår 10 poletter. Varför är detta då intressant? Varför inte bara köpa inträdesbiljetten för en hundring sen köpa tio poletter à 10 spänn? JO! Om du är medlem i Danske Ølentusiaster, eller någon annan förening ansluten till European Beer Consumer’s Union (vilket Svenska Ölfrämjandet är) så får du två extra poletter vid inträdet. Ta med medlemskortet.

Svensk öl på Köpenhamnsmässan genom Elixir Wine!


Benny Nilsson från Elixir Wine importerar och säljer några danska mikrobryggeriers öl i Sverige. Elixir Wine representerar Amager Bryghus, Black Rooster Brewery, Djævlebryg, Hornbeer, Indslev Bryggeri och Raasted Bryghus. Om man ändå har goda kontakter i båda länderna, varför nöja sig med att flytta öl åt bara ett håll över sundet? Klart danskarna ska ha lite bra svensk bärs!

Oppigårds Bryggeri på Ølfestival København 2011


Oppigårds Single Hop Ale [RB]
Oppigårds Golden Ale [RB]
Oppigårds Pale Summer Ale [RB]
Oppigårds Amarillo [RB]
Oppigårds Starkporter [RB]

Dugges Ale- och Porterbryggeri på Ølfestival København 2011


Dugges Lager No1 [RB]
Dugges Avenyn Ale [RB]
Dugges Gustafs Finger [RB]
Dugges Kals Stout [RB]
Dugges Holy Cow! [RB]
Dugges ½ Idjit! [RB]
Dugges Idjit! [RB]
Dugges Perfect Idjit! 2010 [RB]
Dugges High Five! [RB]
Dugges Rudolf [RB]

Nils Oscar Company på Ølfestival København 2011


Nils Oscar God Lager [RB]
Nils Oscar Kalasöl [RB]
Nils Oscar India Ale [RB]
Nils Oscar Pils [RB]
Nils Oscar Hop Yard IPA [RB]
Nils Oscar Imperial Stout [RB]
Nils Oscar Sorachi Blond [RB]
Nils Oscar Barley Wine [RB]
Nils Oscar Rökporter [RB]

Malmö Brygghus på Ølfestival København 2011


Dessa öl kommer att finnas på fat!

Malmö Brygghus I.P.A. [RB]
Malmö Brygghus Cacao-Porter [RB]

Så kära danskar och Martin från Allbeer i synnerhet! Låt er väl smaka av några av våra svenska stoltheter. Dessa öl kommer att finnas i samma monter som Fish ’n’ Beer, monter nr 55. Det är längst in till höger.

PS, om ni ändå är i Köpenhamn, gå till Ølbutikken och Fish ’n’ Beer. Fisk- och ölaffären som inte längre säljer fisk ger 10% rabatt till dig som är medlem i Svenska Ölfrämjandet. Det kan gott finansiera medlemskostnaden, i alla fall om du handlar som jag.

Daniel

0 kommentarer:

Skicka en kommentar