fredag, oktober 08, 2010

Tre Små Rum donerar pengar - Lagrad St. Barnardus Abt 12!

En krögare som donerar pengar till välgörenhet? Låter kanske lite konstigt. Men i Göteborg är vi vana vid det. Tre Små Rums ägare Reza Ghanon säljer med jämna mellanrum exklusiva öl där vinsten doneras i ett välgörande ändamål.

Idag är det dags igen. Klockan 18.00 kopplar Reza på ett fat St. Bernardus Abt 12 - lagrat i 3 år. En tokgod quadrupel, antagligen min favorit, fullproppad med plommon, russin och farinsocker. Dagens välgörande ändamål är hjälporganisationen Läkare utan gränser som är aktiv i krishärdar över hela världen.

Priset för lagrad St. Bernardus Abt 12 blir 70 kr för 25 cl. Ganska billigt faktiskt. Som jämförelse ligger en 33 cl flaska på 85 kr.

Ikväll släpps även Dugges Perfect Idjit, (hel) Idjit lagrad på Jack Daniels-fat. Idjiten är toppen med mörk choklad, kaffe och hasselnötter. Tror att fatlagringen blir pricken över i.




8 kommentarer:

  1. Lär bli ett besök hos Reza i kväll. Ser verkligen fram emot och har stora förväntningar på Perfekt Idjit!

    SvaraRadera
  2. Ibland har ni det bra där borta i Götet. :)

    För egen del blir det ölprovning imorgon. En polare skulle plocka med några go'bitar Sen bryggning av amerikansk barley wine på söndag.

    SvaraRadera
  3. Har fått information om att ett fat Oppigårds Bangalore Twice ska koppas i slutet av denna vecka, kan var så att den redan finns påkopplad i kväll hos Reza.

    SvaraRadera
  4. Weine: det berodde lite på vilka fatpositioner som blev lediga. Ölrepubliken har också fått in Bangalore Twice. Oavsett är det en trevlig dricka.

    Daniel

    SvaraRadera
  5. Ni får lämna någon flaska Perfect Idjit till mig. Jag har tyvärr ingen möjlighet att komma förbi.

    SvaraRadera
  6. Trevligt!
    För de som inte vet är St.Bernadus Abt i princip samma öl som Westvleteren. Från andra världskrigets slut fram till 1992 tillverkades Westvleteren på licens av Watou. Efter 1992 tog klostret St.Sixtus åter upp tillverkningen för att få kalla ölen för trappistöl. Watou kallade då helt enkelt brygden för St.Bernadus. Gott är det hur som helst :)
    /Fredrik

    SvaraRadera
  7. Fredrik: licenstillverkningen åsido, det där att de skulle vara "i princip samma öl" är ändå väldigt överdrivet. De skiljer sig ändå en hel del åt smakmässigt.

    SvaraRadera
  8. St Bernardus Abt 12 är fantastisk, men jag håller med Viktor här ovan att de trots att skiljer sig åt. Vid en blindprovning några månader tillbaka räckte det med att lukta på dem för att skilja dem åt.

    SvaraRadera