måndag, augusti 24, 2009

Veckan som gått - v. 34

Eftersom vi fortfarande ligger högt i uppdateringsfrekvensen fortsätter jag med att sammanfatta veckan som har gått.

Vecka 34
De tre Bishop's Arms i Göteborg kommer att specialisera sig. Mycket trevligt tycker vi på Schnille och Schmak då vi länge uppfattat Bishop's som ganska tråkiga. Den enda som egentligen har stått ut har varit Bishop's Järntorget med sin Ocenanbrygeriets Arbetarporter och förra höstens porterfestival (ryktet säger att den återupprepas i år - härligt). De tre inriktningarna blir:
Bishops Arms Plaza (Domkyrkan): Belgiskt
Bishops Arms Järntorget: Mörkt; porter och stout
Bishops Arms Avenyn: Amerikanskt

En dubbel: Ett helskönt projekt har dragit igång - Hitta Biran. Med hjälp av kluriga ledtrådar ska en gömd öl hittas. Den som hittar ölen stoppar dit en ny öl och lägger ut nya ledtrådar. Klockrent! Dessutom rapporterades att Garrett Oliver, Brooklyn Brewerys bryggmästare, skulle komma till Stockholm 24/8 (idag). På schemat står inspirationsföreläsning under dagen och Beer Dinner på Akkurat på kvällen. Någon som var där?

Därefter var det ännu ett ihopslaget inlägg. Hitta Biran och Brill fick samsas. Daniel rapporterade att dempa hittade flaskan. Daniel och Porter var dock nära. Enligt Marc på Brill ska Mikkeller Black Tie Barrel Aged Stout komma i höst. Dessutom försöker Daniel få tag på Ölands Gårdsbryggeris Segerstad Pale Ale. Den finns på Mornington Hotel på Avenyn men vore trevlig att köpa med sig hem. ICA Focus har Dugges folköl, kanske Ölands vore något för Coop på Avenyn?

Knutalbert, en norsk ölbloggare som skriver på engelska, reflekterar över att det finns många ölbloggare i Sverige. Han byggde visserligen det på att det (bara) fanns 15 ölbloggar. Han hade fått det från förra Veckan som gått där jag visade uppdateringsstatistik för de 15 mest uppdaterade bloggarna. Daniel reflekterar kring möjligheten att skriva på engelska i syfte att nå ut till fler, men lämnar den tanken ganska fort.

Därefter skriver jag om vinterns nyheter på Systembolaget. Alltid kul att vara först. Slog till och med dempa som brukar vara kvick på det där. Blir kanske det bästa vintersläppet någonsin på Systemet. Dyrt men kul!

Uppdateringsfreaket Daniel har fattat vinken och buntar ännu en gång ihop en del grejer. Ölrepubliken gerillamarknadsför med klistermärken, Mikkeller Black Tie Barrel Aged Imperial Stout kommer först nästa år och Daniel snyftar över avsaknaden av öl-specialbutiker såsom Ølbutikken i Göteborg. Utlösande faktor? De säljer ut lambic från bag-in-box.

Jag recenserar Dugges Johannas Bästa och börjar filosofera kring sessionsöl. Vad är det och är det något att ha? Johannas var riktigt go i alla fall!

Daniel försöker hitta biran utan framgång. Han fick istället nöja sig med en trevlig promenad.

Två provningar, den ena för oss och den andra för Handels nollor. Vi provade ett gäng öl från Dugges. Handels nollor skulle få testa att dofta, smaka och tänka kring öl. Dessutom visar det sig att både vi och Baggen från Beerwell ska köpa Mikkeller/Nøgne Tyttebær. Blir riktigt intressant.

Restaurang Hos Pelle i Göteborg rekommenderas starkt. De har både god mat till ett bra pris och en IPA i sortimentet. Rejält prisvärd vardagslyx blir betyget.

Vår station under Handels Nollning blev en schuccé. Jag nämner även att vi kanske kommer att sälja billiga tågbiljetter från Göteborg till Stockholm ToR 26-27/9. Perfekt om man vill besöka Stockholm Beer. Hör av er om ni är intresserade.

Nils Oscar Barley Wine recenseras. Betyget blir köpvärt - en trevlig barley wine.

Veckan avslutas med en recension av 3 Fonteinen Oude Geuze. En toppengueuze!


Äntligen måndag!
Carl

0 kommentarer:

Skicka en kommentar