torsdag, mars 31, 2011

Flying Dog Gonzo Imperial Porter [VIDEO]

I traditionsenligt vårväder (kallt och regn) tog vi oss ut i skog och mark. Vi trotsade vädrets makter för att dricka bärs. Naturligtvis, annars hade vi väl aldrig tagit oss utomhus.

Inte vilken bärs som helst, utan ölen som kommer till Systembolagets ordinarie sortiment imorgon, 1 april 2011, och ölen som öppnade ölvärlden för oss.

English Subs? We has them!

Inköpslista Systembolaget 1 april 2011

Imorgon den 1 april släpps ännu ett gäng öl på Systembolaget. Denna gång är det två lanseringar: en till det fasta sortimentet som ska finnas i minst ett år, och en påskölslansering.

Vi hjälper er att hitta de nya ölen och att navigera fram till vilka ni kan tänkas gilla!

onsdag, mars 30, 2011

Oppigårds Spring Ale 2011

Ni har väl inte missat de goda nyheterna, att Oppigårds Amarillo kvalat in på Systembolagets ordinarie sortiment (modul T9). När de hunnit brygga tillräckligt kan butikerna välja att ta in den! Gôtt mos säger jag, även om det dröjer minst till juni. Det blir lätt en av sommarens stammisar i ölkylen.

Epic Armageddon

Vad har Nya Zeeland med ölstilen India Pale Ale att göra? Britter gjorde bärs att skicka till Indien. Inget med andra ord. Detsamma kan ju sägas om amerikanarna, och de kan ta mig fasen göra fin IPA. Kan då Nya Zeeländska Epic Brewing på samma sätt ta en stil och göra den till sin egen?

Det tror vi. Kolla in den texten på etiketten bara. Nyckelorden är:

... ludicrous amount of hops ...
... big bang ...
... apocalyptic assault ...

Inte skulle de väl säga så och sen göra oss besvikna?

S:t Eriks Vårlager eller Vår Lager

Vi på Schnille blir jätteglada att Jessica Heidrich och Galatea gör en öl bara till oss! Etiketten visar tydligt på detta. Texten på vår lager är rosa, precis som vår logga!


Flying Dog Imperial Porter - Daniel tjôtar

Vi fick en flaska Flying Dog Imperial Porter. Denna öl kommer att lanseras i Systembolagets fasta sortiment den 1 april 2011. Innan vi går in på provningen av ölen känner jag att jag har lite att säga om den, och så ville jag testa den nya kameran och experimentera lite mer med iMovie som vi använder till redigering.



Ser ni fram mot Gonzo i det fasta sortimentet? Vad tyckte ni om filmen? För mycket effekter? För lite? Dåliga klipp? Jag är lite nybörjare på detta så jag tar gärna emot (konstruktiv) kritik!

Daniel

måndag, mars 14, 2011

Inköpslista Systembolaget 15 mars 2011

Lite senare än vanligt presenterar vi Systembolagets nyheter för tisdagen den 15 mars 2011. Ni som följer Schnille på Facebook vet att jag var i Stockholm i helgen och botaniserade i utbudet hos tre formidabla ölkrogar: Akkurat, Oliver Twist och Monk's Porter House.

Den senare får mig att tänka på De Molen. Det gör även detta släpp på Systembolaget! Riktigt bra bärs kommer det!

torsdag, mars 03, 2011

BrewDog Punk IPA - på burk! [VIDEO]

Ibland har man tur. Det hade vi. Vi fick tag på fyra burkar Punk IPA från BrewDog. Nytt recept jämfört med tidigare och mer praktisk förpackning. Denna öl lanseras på Systembolaget den 1 april 2011.

Sometimes you just get lucky. Just lately, we did. We got our paws on four cans of BrewDog Punk IPA. A new recipe and a more practical packaging. This beer is launched in the Swedish alcohol monopoly stores on April 1, 2011.