måndag, februari 28, 2011

Inköpslista Systembolaget 1 mars 2011

,För tredje veckan i rad kommer det nya roliga öl till Systembolaget. Klart vi visar vägen till ölen! Denna gång är det ett riktigt bra släpp.



söndag, februari 27, 2011

Live videoinlägg - 3 Fonteinen Oude Gueuze Vintage 2006

Jag är helt galet förtjust i suröl. Det har ni som läser bloggen redan märkt. Så här god tycker jag att 3 Fonteinen Oude Gueuze Vintage 2006 är.

Tittarvarning: Se på egen risk.

måndag, februari 21, 2011

Ölnyheter på Systembolaget 2011 II - uppdaterat 29 april 2011


Nyare lista finns här

-->>>ÖLNYHETER PÅ SYSTEMBOLAGET III<<<--

Systembolaget fortsätter med intressanta lanseringar med stor bredd och i många fall hög kvalitet. Eller vad sägs om kaffe-IPA från Mikkeller, tredje utgåvan av Nøgne Dark Horizon samt imperial stout bryggd av Ølbutikkens Jeppe aka The Evil Twin.

söndag, februari 20, 2011

Inköpslista Systembolaget 21 februari 2011

Spring till Systembolaget. Gå inte, spring. Eller du kan gå, men då får du gå tidigt. Det är dags att släppa lite öl till vinkällarbutikerna. Exklusivare öl i mindre partier till högre pris utlovas!


söndag, februari 13, 2011

Inköpslista Systembolaget 14 februari 2011

Den 14e februari släpps några trevliga öl på Systembolaget. Passa på att köpa en Alla Hjärtansöl till din älskade!

Det är bara ljusa öl denna gång, en påminnelse att vädret till trots, är våren faktiskt på väg! Vårlager, Spring Ale, Vår Wit och några humliga IPA-historier bjuder detaljhandelsmonopolet på till Alla Hjärtans.

Tack tack!

fredag, februari 11, 2011

Mohawk vs Goldings vs Mohawk vs Amarillo [inklusive recept]

Tänk dig å ena sidan en smal tystlåten englesman med kritstrecksrandig kostym, bruna läderskor för att det är förmiddag och paraply i evigt sällskap oavsett väder kontra den tjocka högljudda amerikanen med hawaiiskjorta, kortbyxor och de obligatoriska sportskorna trots att vederbörande bevisligen aldrig sett insidan av ett gym.

Där har du Mohawk vs Goldings och Mohawk vs Amarillo i ett nötskal.



torsdag, februari 03, 2011

Pliny the Elder - världens tredje bästa DIPA?

Ölvärlden är som så många andra områden full av hype, det vill säga (ouppnåeligt) höga förväntningar. Vissa öl, framförallt ifall de är tillräckligt svåra att få tag på, skickas upp i skyn likt en raket. En sådan öl är Russian Rivers Pliny the Elder, rankad av Ratebeer som världens tredje bästa DIPA. Jag och Daniel har fått tag på en flaska med endast 33 dagar på nacken.

Druckit öl med Daniel och Darren



En lång mörk trappa som verkar sakna slut. Kan säkert uppfattas som en riktigt dålig recension av en ölkväll med Daniel och Darren. Men icke. Den får mig till och med att skriva ett inlägg innan jag knyter mig. Och kvällens upplevelser bådar gott inför framtiden.