lördag, oktober 24, 2009

Porterfestival och Ölrepubliken

[För festivalen 2010, se här.]

Då var det min tur att få iväg ett inlägg. Daniel har, som ni kunde läsa igår, lämnat kalla Sverige för varmare breddgrader. Snart kommer han hem till regnet igen. Själv har jag haft en väldig massa att göra. Att läsa en och en halv-fart på universitetet och jobba extra vi sidan av har visat sig ta lite fokus från bloggandet. I alla fall den senaste veckan med två seminarier, ett paper och en hemtenta med tillhörande tjocka böcker att plöja igenom. Fast snart lugnar det ner sig, ett tag i alla fall.

Det innebär inte att det har varit torrt i strupen. De senaste dagarnas portervecka på Bishops har fått ett antal besök. Som vanligt var det roliga fat påkopplade. Jag tycker dock att vi göteborgare har druckit alldeles för dåligt. Det var ganska seg rotation på faten. Vissa fat stod på i åtminstone tre dagar. Det märktes exempelvis på Hornbeer Caribbean Rumstout. Dag ett var den riktigt trevlig med mycket choklad och en tydlig söt romkaraktär. Bättre. Dag två var den lite trött och dag tre luktade den kodynga och smakade platt. Hur kommer det sig att fat blir så mycket sämre under tiden de står på? Det borde väll inte ha att göra med syre i alla fall (som med öppnade flaskor) då det hela tiden fylls ut med kolsyra? Någon som vet?

En öl jag var nyfiken på sedan tidigare var Mikkeller Mandeøl, ölen som kommit till efter ett initiativ från Brill. Tyvärr var jag inte särskilt imponerad. Doften bådade gott med mycket honungskaka och hårdrostade kaffebönor. Kaffet kom tillbaks i smaken tillsammans med choklad, bränd malt, beska och en riktigt oangenäm smak av Vicks halstabletter med honungssmak som tyvärr dominerade hela smakupplevelsen. Betyget stannar på ett svagt Bra.

Höjdpunkten under porterveckan var helt klart en provning med Otto Lundell från Porter Drinkers Association. Egentligen var jag och Ingo på väg att gå efter att ha kommit fram till att inget nytt kopplats på. Då kommer Otto förbi och säger att han ska köra en extra provning, han behöver bara fyra pers. Jag gissade att Victor med kompis som satt och smuttade på var sin öl vid bardisken kunde tänka sig ett par kul flaskor, särskilt med tanke på vad som skulle bjudas: Närke Stormaktsporter 2005 och 2006 samt Gourmetbryggeriet Grain Barrel Stout 2006. Självklart var de på.

Vi bänkade oss vid ett pyttelitet bord i källaren där knappt fyra personer kunde tränga sig in med Otto vid sidan av. Otto började med att hälla upp Stormaktsportern från 2005. Släktskapet med Kaggen var uppenbart med en massa honung och plommon i doften och tät härlig smak. Nej, mer än några lösryckta ord lyckades jag inte få ner på pappret. Tokgod var den i alla fall. Stormaktsportern från 2006 var helt annorlunda. Istället för honung var det Champis i doften. Smaken var något klenare. Vi diskuterade om den stora skillnaden kunde förklaras med lagringstiden, men kom fram till att det var troligare att skillnaden låg i bryggningen. Stormaktsportern bryggs trots allt sällan och i ganska liten volym. Bättre blev betyget. Sist blev det Grain Barrel Stout 2006. Snygg, som Victor beskrev den. Tror att det var hans favorit. God var den, även om Stormaktsportern från 2005 var snäppet bättre. Betyget blir i alla fall Tokgod där med.

I torsdags hann jag med en bit mat och ett par öl på Ölrepubliken. Det var fullt med folk. En härlig mix av olika människor. In beställdes en Gustafssons burgare som är så god på The Rover. Hur smakade republikens tappning? Ja, den var nog aningens bättre. De har ökat på senapen lite. Passade riktigt bra. Till burgaren drack jag min svenska APA-favorit: Dugges Celebration Ale. Lika god som vanligt. Innan jag gick bekräftade Niklas att de fått in ett par fat Cantillon Kirek. Härligt, ett av mina absoluta favoritöl. De meddelar på Facebook när fatet kopplas på. Jag lär hänga på låset! Nu undrar jag bara när alla snygga tavlor ska komma upp på väggarna?


Carl

fredag, oktober 23, 2009

Semesterbärs, BrewDog "till salu"


Jag är på semester. Därför har det varit lite stiltje med nya inlägg här i veckan. Jag har hamnat med hela svärfamiljen på La Gomera, en Kanarieö. Himla sympatiskt är det. Varmt och skönt, sol, bad, vandringar, båtturer (sjösjuk fortfarande, blä) och gott att äta.

Dricka då?

Tja, ölen och ölutbudet lämnar en del att önska. Jag har funderat lite på det också, säg att de hade haft lite roligare öl, då hade jag provat den och tyckt att fasen vad lite rolig öl de har. Nu är det istället ingen rolig öl och då får man ta det som det är. I och för sig hade det varit jäkligt gött med en BrewDog Punk IPA här. Hade passat riktigt fint i solen och värmen.

Vad finns då här? Inte så mycket. Stort urval av storlekar. 25cl och 100cl flaska och 33cl och 50cl burk av San Miguel.


Heineken och Carlsberg finns också. Det jag fastnat för är det lokala ölet, Dorada. Samma sortiment som San Miguel men det finns nästan alltid på fat och har skicket att smaka lite mer än de andra ölen. Den svalkar gott i värmen och tar inte så mycket plats från resten av upplevelsen. Bland annat en mycket bisarr dryck som är gjort på strårom och palmsirap och mest påminner om Jäger. Palmsirapen gör sig mycket bra på pannkakor och friterad ost däremot. Måste ju prova de lokala specialiteterna som de lurar på oss stackars turister.




Jag är mycket nöjd att få slippa Sverige en vecka. Visst, det var porterfestival på Bishops Järntorget, men jag är inte bitter. Jag har ju detta:



Jag har även lärt mig att jag gillar att bada, både i pöl och i havet. Gärna flera gånger om dagen. Även att jag blir hysteriskt sjösjuk och att det håller i sig flera timmar efter att jag kommit i land.

När jag kommer hem ska jag köra en provning av DLG: Kalaskulan Robust Porter och min klon av Beer Here Lupulus på flaska för att se om det blir annorlunda än från fat. Senaste jämförelsen med originalet gav för lite beska i min version.

--

Nyheter då!

Kolla in ett erbjudande om att bli aktieägare i BrewDog också. Jag har bara skummat genom de första 25 sidorna av erbjudandet, men det skulle kunna vara en kul grej och kanske till och med en trevlig investering. Jag ska tänka lite på det och se.

Hirigalzkar nosade upp en rapport som skrivits finansierad av .SE som handlar (jättelite) om oss! Bloggande i stort, sen uppdelat i olika teman (mat, dryck och några fler), sen hade man delat in det hierarkiskt efter hur pass liknande begrepp och språk och så man använde, utefter den ögonblicksbild de analyserade. Vi och dempa hamnade på samma ställe. Bra, jag gillar dempa så något rätt gör vi ju i alla fall då!

Daniel

söndag, oktober 18, 2009

Projekt NollKommaFem.tv

Vi älskar FemKommaNoll.tv. Bra innehåll, bra produktion, bra grejer helt enkelt!

Jag har köpt en iPhone 3GS med filmningsfunktion. Då har jag också en videokamera, det gör lite olika kvalitet på filmen, men det blir av! Detta är en slags bisarr hyllning till Johan och Tomas som gör riktigt bra grejer. Det gör inte vi. Detta är typ humor och självdistans. Jag hoppas de tycker det också!

Efter smygpremiären av NollKommaFem.tv igår på Ölrepubliken kommer här avsnitt ett!



Vi hade kul! Får se hur vi fortsätter med projektet!

Daniel

lördag, oktober 17, 2009

Rick, Dempa & Anthony / Drakens Ångbryggeri Godzilla

Carl fick tag på en flaska Godzilla från Dempa. [1], [2], [3]. Den är bryggd på Drakens Ångbryggeri.

Vi tog och provade den efter en trevlig, lyxig och avancerad middag bestående av pizza.


Utseende: Grumlig, mörkt något mellan ljust brun och mörkt orange färg. Skummet är lätt off-white och ganska tätt. Den bildar strax en tunn hinna över vätskan. Ingen synlig kolsyrning, kanske för att den är hyggligt ogenomtränglig.

Arom: Citronskal, det vita i dito skal plus vanlig grapeskal. Överkursen säger att det finns en del Mariekex i aromen också. En tydlig syrlighet som balanseras mot en maltig sötma.

Smak: En genomträngande alkoholkaraktär, nästan som att dricka vodka det allra första. Rejäl beska, smak av grape. Spritigheten dominerar totalt.

Munkänsla: Tät kolsyra, hyggligt fyllig kropp som dock lättas av alkoholigheten, resultatet blir lite lätt kropp.

Betyget blir Köpvärd.

Det är ju alltid lätt att sitta och tycka när man inte gjort den själv men jag vet att jag uppskattar att folk är ärliga med mig när jag har bryggt en öl. Det hjälper mig att förbättra mig.

Doften har en del trevliga drag. Jag tycker att humlearomen är väl svag, trots 6,7g/L torrhumling. Kanske för att den låg och flöt på toppen, eller provar vi den för sent?

Kroppen är lite tunn tycker jag, för stilen. Jag hade nog funderat på att köra en annan jäst än US-05 som kan jäsa ut till en ganska torr öl, vilket nog har en del samband med spritigheten vi upplever. Beskan ligger väl i vårt tycke ganska rätt, men det hade varit kul med mer smak och arom!

Tack dempa för biran, skicka gärna fler till oss som vi kan såga :p så skickar jag till dig som du kan såga!

Daniel

fredag, oktober 16, 2009

Sista bilderna från Ölrepubliken - nu går vi!

Jag fick några sista bilder nu, innan vi lämnar lokalen.














Ni får ta och hälsa på Mikael Dugge Engström också, vi träffade honom i lokalen. Adjö för ikväll!

Livebloggning från Ölrepubliken - från öppning framåt (del 2)

[21.55]
Nu stoppar vi livebloggningen från Ölrepublikens öppning för ikväll. Vi har haft skoj och träffat trevliga människor. Lokalen är tokpackad med folk och jag tror och hoppas att de kommer kunna leverera utmärkt service, öl och mat. Sedan får de se till att bibehålla och utveckla så de inte råkar ut för gamla Deliriums öde, att bli trötta och menlösa. Detaljer, förnyelse och passion! Kör hårt!

[21.40]
Nu blir det en till bild eller tre. Jag fick tyst på Carl och Martin. Fy vad det är tråkigt att lyssna på en chalmerist och en handelsstudent försöka berätta för varandra att de är mer rättmätiga ägare till något gemensamt konsultingbolag. SNAARK! Jag vill ju ha en god öl!

Här sitter vi lilla gänget:


Gästfotograf från Stockholm Beer & Whisky 2009 Anders Ingvarsson (i mitten), Sara och Ingo (vänster resp höger).


Carl övervakar arbetet med att skriva text och redigera bild:




[21.23]
Jag tror att Porter Drinkers Association är i lokalen (såg någon hög hatt), men min fotograf vägrar gå och fota. Jag skyller det på Carl som börjar prata om kårlivet på GU. Skärpning! Och Carl hämtar ingen öl till mig. Vad händer egentligen?

[20.50]
Nu kommer bilderna!

Niklas i toppform!


Carl står i lokalen.


Black Golding hälls upp. Snyggt.

Folk.



[20.40]
Jag får ju inga nya bilder för de ska visst redigeras till perfektion. Då får jag jobba med de bilder jag har. Kolla bilden på burgaren kl 20.05. Den ena härgjorda pommesen har ett bett i sig.

Jag skäller på redigeraren men får ändå inga bilder. Jobbar vidare på det!

[20.13]
Fler bilder!
Denna skumma typ i hatt (bidragit med lite foto till oss tidigare; Kaj Fehlhaber) får öl serverat. OK, inte just den på bild, men bilden är snygg.






[20.05]
Fler matbilder!
Burgare:


Musslor:



Carl med mussla och Lindemans Gueuze från fat!






[19.55]
Nu skulle jag säga att det är bra med folk i lokalen. Inga sittplatser lediga som jag ser. Bra jobbat. Jag väntar på lite foto från Martin, men han sitter och beskriver en gång han tog bilder på en tjej där det kan ha blivit lite för mycket visat.

[19.29]
Maten avklarad. Burgaren är samma stuk som på The Rover, musslorna var goda och allt gick ner fint! Nu har vi beställt in en till runda med öl, för min det blir det en Max Golding. Trevlig öl. Vi var tidigare i veckan nere och kollade i ölkällaren och såg något vi ville ha. Dock verkar det som de inte kommit till försäljning ännu. Lämnar något till framtiden!

[19.03]
Nu har min mat kommit, då blir det lunchpaus i skrivandet! Kom hit, det finns några sittplatser kvar längst in!

[18.53]
Här sitter vi och skriver och tar en bira.


Panerad ost!



[18.45]
Jag skulle ta en bild på den panerade osten med min iPhone. Det går ju inte. Martin tog fram sin stooora kamera.



[18.34]
Mingelbild vid öppning:



[18.29]

Menyn, som utlovat! Sida 1

och sida 2:





[18.19]
Jag har beställt, en burgare och en Celebration från Dugges.

[18.12]
En snabb räkning ger ungefär 30 gäster just nu. Ljudet är inte alls så skarpt som det var förut. Sammetsgardiner och ljuddämpande i taket gör sitt. Ljuset är sådär lite behagligt krogmörkt. Trevligt ställe. Ingen musik just nu, bugg?

[18.10]
Personalen är rutinerad och de har bra koll verkar det som. Det flyter på som om de inte hade stressat som dårar bara några timmar sedan!

[18.05]
Vi sitter på övervåningen, kom gärna och snacka med oss!

[18.03]
Nu är det öppet och de första gästerna tar plats och beställer öl!

Livebloggning från Ölrepubliken - Fram till öppning! (del 1)

Livebloggningen i detta inlägg är slut, det fortsätter i del 2. Gå till huvudsidan!

[17.59]
Ölrepubliken har öppnat.

[17.58]
Folk står utanför och väntar. Snart öppning.

[17.57]
Twitter
Facebook

[17.55]
Bilder! Hänga upp gardiner


Skyltar! Sexigt! Kontrast med vädret! Här inne är det mysigt! Citat Niklas: "Stylish"


Klart vi är med på bild!



[17.47]
Invigningsskål/bira!



[17.45]
Öppningstid fastställd.

Klockan 18.00 öppnar det!

[17.30]
Vi har fått tag på matmenyn! Den kommer upp strax. Ser grymt bra ut! Nu spelas Queen: Bohemian Rhapsody.

[17.25]
Niklas är lycklig och proklamerar att detta är så jävla grymt!

[17.20]
Lite fler bilder på kranar som kommer ligga på!

Och även:


[17.00]
Lite bordellkänsla finns det risk att det blir!



Skylten ska hängas upp också, så här ser den ut!




[16.45]
Nu arbetas det tystare. Pelle konstaterar att de har sjukt många barstolar.

[16.25]
Nu går Teddybears STHLM som arbetsmusik. Så här ser det ut just nu!

Bardisken just nu!


Några kranar


Kwak finns kvar.


Några trevliga kranar som jag ska prova från!


Kan bli något...

[16.10]
Det kan bli lite folk, de motar redan bort folk som vill komma in och ta en bira!

[16.05]
Nu funkar kortbetalningarna!

[15.55]
Röda sammetsgardiner har satts upp! De små lamporna på övervåningen har skruvats fast och Niklas har fått igång lite dödsmetallmusik, nu verkar han mycket lugnare!

[15.45]
Nu har jag och fotograf Martin Holmberg installerat oss på Ölrepubliken. De har inte öppnat än. Vi kom hit nu om det skulle vara så att de hann öppna enligt plan, någon gång mellan 16 och 18:



Vi kan berätta för er som tänkt komma, håll er till den senare tiden, dörren meddelar:






Här inne jobbas och ropas det! För info är det öppet för alla ikväll.

Daniel


Ölrepubliken, håll koll och kvällens bravader!

Vänner. Det öppnar en ny krog i Göteborg. Att den är en sorts avknoppning till The Rover gör denna lite speciell. Den kommer ha lite rolig öl och jag tror att det blir en riktigt fin krog. En blandning av det bästa.

Vi på Schnille och Schmak kommer att högtidlighålla öppnandet av Ölrepubliken. Håll ett öga på bloggen. Jag hoppas att ni inte kommer att bli besvikna!


En liten teaserbild till, dessa ska visst användas till något.





Väl mött på premiären!

--
Annars då?


Ikväll har jag och Carl besökt tre krogar med varierande grader av tillfredsställelse. The Rover var underbart, som vanligt. Fantastisk burgare och perfekt öl, som vanligt. Haket var mycket trevligt, i stort tack vare personalen som är så varm och välkomnande. Musiken störde inte så mycket i min smak, och det trots att jag inte är så förtjust i synthmusik eller vet hur det stavas.

Det första stället vi var på har en studentvänlig profil, rent prismässigt, men verkar ta leveranser av något utgången öl. Detta kan vara en fördel i fallet barley wine, porter och så vidare, men i fallet Ruination IPA blir vi ledsna, samt någon belgisk bruin som inte gjordes rättvisa. Det var i alla fall inga stora pengar som spenderades på att inte dricka mer än två till tre klunkar av dessa innan vi begav oss från den mörka skogen på berget till stadens trygga vrå för vi ... ölnördar.

Jag provade en Nils Oscar Hop Yard till min burgare på The Rover och Carl en Oppigård Pale Ale till sin. Båda ölen mycket kompetena men jag tror vi båda gillade Hop Yarden lite bättre vid detta tillfälle. Alltid kul att växla några ord med Andreas också, som är extremt hjälpsam i telefon för övrigt, särskilt gällande att rekommendera ställen att prova Three Floyds Behemoth. Haket har det för 450kr, inte alls så illa även om jag vet ett ställe där den finns för 350kr.

När vi kilade vidare till Haket hade jag siktet inställt på barley wine. Jag sökte lite inspiration till en dryck som ska konsumeras vid midvintersolståndet. Så himla passande då att vi hittade dels Dieu du Ciel Solstice d'Hiver och den något bisarra men ändå tilltalande rök-barley winet Nøgne Ø Sunturnbrew. En Bötet Barley Wine från Nynäshamn slank ner också, även om namnet inte hade något med den speciella dagen att göra.

Nu har jag nog inspiration till min brygd till midvinter. Jag fick dessutom inspiration till en kanske kul, mest lite puckat och vrickat projekt. Vi får se vad som händer med det, men jag har tagit mycket inspiration av Stanley Kubricks A Clockwork Orange och Steven Spielbergs Close Encounters of the Third Kind och bisarrt nog ET. Kanske någon Britney Spears video också, men det är helt omedvetet. Det är en hyllning, kanske genom vad som kan uppfattas som en parodi, men vi får se om och i så fall hur jag utvecklar idén.


Daniel

onsdag, oktober 14, 2009

Reportage från Ölrepubliken

Ett tag nu har vi mötts av denna syn när vi går förbi
Delirium Cafés gamla lokaler.
Jag och Daniel är ganska nyfikna av oss. Och vi gillar öl. Med bara två dagar kvar till att Ölrepubliken öppnar kunde vi inte hålla oss längre. Vi tog oss till Kronhusgatan i Göteborg för att se hur långt omvandlingen har gått och för att känna av åt vilket håll den nya puben är på väg. Där möttes vi av Ölrepublikens (självutnämnda) regent Niklas Gustafsson som hade fullt sjå med att styra upp hantverkarna. Tydligen verkar han ha en fallenhet för det: Jag har upptäckt att jag både kan använda skruvdragare, pensel, äta, skälla på hantverkare och prata i telefon samtidigt! Det bådar gott om man försöker omvandla en ölpub på ytterst kort tid.

Antagligen är turerna kring övertagandet av gamla Delirium Café redan välkända bland er läsare. I kortform bestämde sig grabbarna bakom The Rover för att köpa Delirium. Efter att handpenningen betalats gick Delirium i konkurs. Inte jättekul. Den planerade septemberöppningen hamnade på is. Som tur är gick köpet av konkursboet ganska snabbt. 25 september fick de nycklarna och har varit i full gång sedan dess.


Inne i ett chambre separée sattes det upp lite annorlunda tapet. Rött. En mycket krogesque detalj: kolla texten på skruvdragarbandet.

Deliriums lokaler såg verkligen för taskiga ut. En gång i tiden hade de i alla fall ett grymt ölutbud som vägde upp (även om man kan fråga sig om vad vitsen är med att ha tråkig lager från Namibia). Sedan ett par år gapade tyvärr stora hål i menyn. Det mesta man beställde var slut. Inte kul för personalen som fick springa flera gånger innan de hittade något som faktiskt fanns inne.



Lokalerna ser ut att bli riktigt trevliga. På väggarna sitter nu riktigt fräsiga tapeter. Niklas berättar att de har beställt stora röda sammetsgardiner. Toppen! Blir säkert snyggt och vi slipper det ständiga sorlet som innan studsade mot de hårda väggarna. Nu verkar det mest vara finputsning kvar. Att döma av hur det såg ut idag har jag goda förhoppningar att de kommer att lyckas öppna på fredag. Får bara se om de hinner klart till 17. Lär jobbas in i det sista.

Det mesta av inkråmet blir kvar. De gamla möblerna är av riktigt god kvalitet och får stanna, även om de lackats om i en mörkare kulör. Även bardisken står kvar. Antalet fat blir något färre. Som Niklas påpekar är det inte kul att servera gammal trött öl. Då är det bättre att ha bra rotation på de faten som är på. Alla ledningar är dock kvar. Det går alltså att koppla på fler fat om efterfrågan finns. Kanske något för en framtida belgien- eller amerikafestival? Man kan alltid hoppas.

Jag kan inte låta bli. När
jag satt och kollade
genom alla bilder såg jag
något mycket roligt. Alla
bilder där Carl och Niklas
är med samtidigt står
de på samma sätt, sen
hjälper det ju också att de
har samma frisyr.
Nere i källaren få vi se en av de större investeringarna. En som jag verkligen uppskattar. Tidigare stod fyra kylanläggningar och sprutade ut varmluft (paradoxalt). De är nu ersatta med tre rejäla maskiner där varmluften leds ut utomhus så att källaren förblir sval, ingen bastu. Detta har stor inverkan på ölets hållbarhet så klart. Färskare bärs till folket alltså!

Amatörer lånar, genier stjäl – ett citat som har tillskrivits både Picasso, Stravinskij och T.S. Elliot. Samtliga genier och samtliga duktiga på att sno till sig bra idéer. Till genier duktiga på att sno åt sig bra idéer hör även grabbarna bakom Ölrepubliken. Det började med att The Rover togs över för några år sedan. Inspirationen kom då från Oliver Twist i Stockholm, framförallt när det gäller det amerikanska ölutbudet. När Ölrepubliken öppnar på fredag (enligt plan) är det istället belgienfokuserade stockholmspuben Akkurat som inspirationen hämtats från. Inte en dålig förlaga. Akkurat blev utnämnd till bästa ölpub 2009 av Ratebeer.

Sortimentet kommer att bestå av internationell öl med fokus på Belgien. Huvudleverantör blir Galatea, vilket borgar för riktigt roliga öl. I sitt stall har de bland annat bryggerierna Cantillon, Liefmans, Verhaeghe (Duchesse de Bourgogne), Brouwerij Het Anker (Gouden Carolus) och Brouwerij Moortgat (Duvel). Ölrepubliken kommer att bli något av ett showroom för Galatea; en möjlighet att visa upp och testa sina produkter, en kontakt med slutkunden. Belgieninriktningen påverkar även The Rover, som hittills haft en hel del roliga belgare. Efter Ölrepublikens öppnande kommer man att satsa på ännu mer svensk öl. Jag gillar att stans pubar specialiserar sig. Förhoppningsvis innebär det att vi slipper sommarens stora I-landsproblem: att alla pubar hade samma tillfälliga fat.

Maten görs à la minute. Lite lovande råvaror syntes i
köket.
Jag frågar Niklas hur det blir med maten. Han svarar att man i alla fall ska slippa bli ruinerad, vilket man blev på Delirium. Vill man gå till Ölrepubliken tre gånger i veckan och ta en öl och en bit mat ska man inte känna sig rånad. Musslorna blir kvar. Härligt. Utöver det kommer det framförallt att bli svensk husmanskost. Jag ser fram emot rätter som fläsklägg och rotmos. Blir allt för sällan jag lagar det själv. Från The Rover får även de tokgoda hamburgarna följa med. Det förstår jag. The Rover gör stans bästa.


Jag har en känsla att många kvitton i framtiden kommer ha detta utseende.

Det ser helt klart ut som om jag kommer att spendera mer tid på Kronhusgatan igen. Fullt ös medvetslös nu, grabbar! Det här är inte slutet. Det är inte ens början på slutet. Men det är, kanske, slutetbörjan. Början på något riktigt bra.


Text: Carl
Bild och kommentarer: Daniel